Facebooklinkfacebook

De vereniging

De Nederlands Foxterrier Club is een oude eerbiedwaardige vereniging, die nog steeds bloeit en groeit.

Ze werd opgericht in 1916. Op 3 februari 1917 kreeg ze de eerste Koninklijke Goedkeuring, die nogmaals werd verleend op 1 juni 1951. De N.F.C. is de enige rasvereniging voor foxterriers en lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Doelstelling
De belangrijkste doelstelling van de N.F.C. is de gemeenschapszin bevorderen tussen haar leden, de fokkers en de andere foxterrierliefhebbers. Zij doet dit in het belang van het ras. Belangrijke aspecten hierbij zijn het behoud en de verbetering van het ras qua gezondheid, karakter en de uiterlijke kenmerken van het ras.

Leden
De vereniging telt momenteel ca. 400 leden. Onder deze leden zijn zo'n 10 fokkers; grote ervaren fokkers, maar ook beginnende of gelegenheidsfokkers.

Lidmaatschap
Ledenadministratie:
De Ledenadministratie is in handen van: 
Dhr. Mel Adrian
Borneokade 143
1019 XC  Amsterdam
M +31 (0)6 260 46 349 

E-mail:ledenadministratie@nederlandsefoxterrierclub.nl
 
Postbanknummer: 57 42 80
IBAN: NL42INGB0000574280
t.a.v. de penningmeester N.F.C.

Als lid profiteert u van alle activiteiten van de club. U leert andere foxliefhebbers kennen en kunt uw ervaringen 
met hen uitwisselen. Een bijzondere belevenis is elk jaar de familiedag, waar onze foxjes zich rennend en keffend op de wildbaan kunnen uitleven. Maar ook de strand- en boswandelingen met onze foxen in een landschappelijk mooie omgeving, gecombineerd met een lezing over gedrag, gezondheid of opvoeding zijn zeer in trek. Jaarlijks wordt er ook een clubmatch en/of jongehondendag georganiseerd. Alle foxen van leden zijn welkom op onze clubmatch, waar een gerenommeerde keurmeester hen beoordeelt en een rapport meegeeft.
Ons leuke clubblad staat vol interessante informatie en foxverhalen. De club geeft informatie over nesten van betrouwbare 
fokkers, maar helpt u ook aan adressen voor vakkundige trimmers.

Wordt lid voor 30,00 per jaar, gezinslid voor 12,50 of jeugdlid (tot 18 jaar) 17,50; buitenlandse leden 34,00 (met machtiging   31,50).

Eenmalig inschrijvingsgeld van 5,00 per aanmelding.

Voor aanmelding kunt u het inschrijfformulier invullen en naar ons e-mailen of uitprinten en toesturen.  Statuten en Huishoudelijk Reglement