X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Aankeuring foxterriers in ontspannen sfeer

Omdat vanwege COVID-19 voorlopig geen dogshows gehouden mogen worden en dus geen kwalificaties voor de fok kunnen worden behaald, heeft de Nederlandse Foxterrier Club haar fokkers op 6 december 2020 in Woudenberg de gelegenheid geboden hun foxterrier te laten keuren op fokgeschiktheid.

Waarvan het bestuur in aanloop naar de aankeuring nog dacht dat het om een gering aantal foxterriers zou gaan, zijn uiteindelijk 14 foxterriers, één reu en 13 teefjes, op hun fokgeschiktheid gekeurd door de raskeurmeesters Hildeward Hoenderken en Cindy Kerssemeijer.

Anders dan bij een dogshow werd nu geen kwalificatie gegeven en was er ook geen competitief element. Wel werden de 14 foxterriers in een ontspannen sfeer door Chris Pieterse voorgebracht aan de raskeurmeesters, die op hun beurt de foxjes deskundig hebben gekeurd. Via het aankeuringsformulier werd direct door de raskeurmeesters aangegeven of de betreffende foxterrier geschikt of niet geschikt is voor de fok.

Alle eigenaren hebben - na de keuring van hun foxterrier - een aankeuringsformulier overhandigd gekregen met een toelichting van een van de raskeurmeesters.

Foto's van de aankeuring kunnen gevonden worden via het leden portal.


Ondanks de COVID-19-maatregelen kijkt het bestuur terug op een zeer geslaagde Aankeuring.