X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

De vereniging

De Nederlands Foxterrier Club is een oude vereniging, die nog steeds veel activiteiten organiseert.

Ze werd opgericht op 9 februari 1916. Op 3 februari 1917 kreeg ze de eerste Koninklijke Goedkeuring, die nogmaals werd verleend op 1 juni 1951. Op haar honderdste verjaardag ontving de vereniging de koninklijke erepenning. De N.F.C. is de enige rasvereniging voor Foxterriers. Zij is zowel lid van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland als van de Nederlandse Terrier Unie.

Doelstelling

De belangrijkste doelstelling van de N.F.C. is de gemeenschapszin bevorderen tussen haar leden, de fokkers en de andere Foxterrierliefhebbers. Zij doet dit in het belang van het ras. Belangrijke aspecten hierbij zijn het behoud en de verbetering van het ras qua gezondheid, karakter en de uiterlijke kenmerken van het ras.

Leden

De vereniging telt momenteel ca. 300 leden. Onder deze leden zijn diverse fokkers; van grote ervaren fokkers tot beginnende en gelegenheidsfokkers. (Deze laatste zijn leden die slecht eenmalig of misschien een tweede nestje fokken).

Lidmaatschap

Als lid profiteert u van alle activiteiten van de club. U leert andere Foxterierliefhebbers kennen en kunt uw ervaringen met hen uitwisselen. Een bijzondere belevenis is elk jaar de Familiedag, waar onze foxjes zich rennend en keffend op de wildbaan kunnen uitleven. Maar ook de strand- en boswandelingen met onze foxen in een landschappelijk mooie omgeving, gecombineerd met een lezing over gedrag, gezondheid of opvoeding zijn zeer in trek. Jaarlijks wordt er ook een Kampioens clubmatch en/of jongehondendag georganiseerd. Alle foxen van leden zijn welkom op onze clubmatch, waar een gerenommeerde onafhankelijke keurmeester hen beoordeelt en een officiëel rapport meegeeft. Alle activiteiten worden vooraf gemeld op deze website. Neem even een kijkje onder Agenda of Activiteiten.

Elk kwartaal komt ons leuke clubblad "De Foxterrier" uit vol interessante informatie en foxverhalen.

De club geeft via de website informatie over nesten van betrouwbare fokkers, maar geeft ook algemene informatie over het houden van honden en het krijgen ven een eigen nestje. De club helpt u ook aan adressen voor vakkundige trimmers, wat met name bij draadharen van belang is.

Wordt lid voor € 31,50 per jaar (met machtiging € 29,00), gezinslid voor €15,00 of jeugdlid (tot 18 jaar) € 15,00; buitenlandse leden € 35,00 (met machtiging  € 33,00). Gezinsleden hebben dezelfde rechten als gewone leden, echter alle communicatie en bladen worden alleen gericht aan en verzonden naar het lid. Jeugdleden hebben geen stemrecht in de ledenvergadering, maar ontvangen wel persoonlijk alle communicatie en mogen deelnemen aan activiteiten.

Eenmalig inschrijvingsgeld van € 5,00 per aanmelding.

Aanmelden en opzeggen

→ Aanmelding doet u via u het inschrijfformulier wat u kunt invullen op de website klik hier. Vanaf 2017 zijn alle nieuwe leden verplicht de penningmeester van de vereniging te machtigen voor incasso van de contributie.

→ Voor opzeggen van uw lidmaatschap wordt u verzocht het volgende formulier klik hier in te vullen.

De Ledenadministratie is in handen van: Mevr. Zeeuw en is bereikbaar via e-mail:ledenadministratie@nederlandsefoxterrierclub.nl

Bankgegevens: IBAN: NL42 INGB 0000 5742 80 t.n.v. de penningmeester N.F.C. in Houten BIC/Swift: INGBNL2A (alleen vermelden bij betaling vanuit buitenland)

De vereniging is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 40532004.