X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Informatie over pups

 
Oudere draadhaarpup

Geboren:Gereserveerd! Herplaatser 8 oktober 2021

GERESERVEERD

Herplaatser

Reu van 14 weken moest helaas het lieve gezin waar hij zat alweer verlaten. Hij kan goed met kinderen. Reden dat hij niet kon blijven is de angst die hun dochter had voor Koos. Met hun andere dochter ging het erg goed.
Fam: I. Wildschut
 

 
Nestje Gladhaarpups

Geboren:30 oktober 2021

Dit nestje bestaat uit: 2 reutjes en 3 teefjes.
Fam: Hoenderken
Tel: 06-19612907

 
Nestje Draadhaarpups

Geboren:12 november 2021

Alle pups in dit nest zijn gereseveerd!

Dit nestje bestaat uit: 4 reutjes en 2 teefjes.
Fam: Simons
Tel: 06-12691920

Heeft u een nestje puppen aan te bieden of bent u op zoek naar een draadhaar of gladhaar pup, dan kunt u contact opnemen met:

Pup-info :
Klaske Jillings
Tel. 0515-569761    (9.00 tot 21.00 uur).
E-mail: kla-ri@kla-ri.nl

Binnen onze vereniging zijn een klein aantal fokkers van draadhaar en/of gladhaar foxterriers. Sommigen van hen fokken regelmatig. Dit zijn de sport- of hobbyfokkers. Zij fokken met de groots mogelijke aandacht voor gezondheid, karakter en schoonheid. Er worden ongeveer 40 nesten per jaar geboren, waarvan 2/3 deel draadharen zijn en 1/3 deel gladharen.

Fokkers van draadhaar en gladhaar foxterriers

De Nederlandse Foxterrier Club heeft een fokreglement (Verenigingings Fok Reglement "VFR"). De doelstelling hiervan is het behoud en de verbetering van het foxterrierras, zodat de kwaliteit en de gezondheid van het ras voor nu en de toekomst gewaarborgd blijft. Alle fokkers die lid zijn van onze vereniging zijn verplicht zich te houden aan het fokreglement van de N.F.C. Dit bestaat o.a. uit voorschriften voor het welzijn van fokdieren:

1. verplichte gezondheidsonderzoeken van fokdieren zoals een patella luxatie keuring door een specialist (patella luxatie is het van zijn plaats schieten van de knieschijf)

2. een verplichte kwalificatie van het uiterlijk door een gekwalificeerde keurmeester. Alleen bij positieve resultaten mag er gefokt worden. Ook moeten alle nesten worden geregistreerd.

Het fokken volgens het fokreglement geeft u als foxterrierkoper een extra stuk zekerheid als u een foxterrier(pup) koopt bij de fokkers van de Nederlandse Foxterrier Club. Echter, het blijft levend materiaal waarmee gefokt wordt. Ook bij de grootst mogelijke zorgvuldigheid bij het fokken kan er wel eens een afwijking voorkomen. Informatie over de nesten krijgt u bij onze pupinformante. Een uitgebreide versie van het fokreglement vindt u bij links/downloads.

KOOP ALTIJD EEN PUP VIA DE PUPINFO VAN DE RASVERENIGING

Het volgens het fokreglement fokken van foxterriers valt onder de verantwoordelijkheid van de fokker. De transactie tussen koper en verkoper geschiedt buiten de verantwoording van de rasvereniging. De Nederlandse Foxterrier Club kan nimmer aansprakelijk worden gesteld voor gebreken van welke aard dan ook.

Onderstaande fokkers zijn aangesloten bij de N.F.C. en steunen de vereniging door middel van het plaatsen van een advertentie:

Snugglewood's: e-mail naar snugglewoods@hotmail.com; telefoon 06-41973006 tav C.Warmenhoven/C. Pieterse

Draadhaar Foxterriërkennel Wireproof: e-mail naar: wireproof@hotmail.com