X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Een nestje fokken

Je bent fokker als je een nestje fokt. Of je er nu een fokt in je leven of vijf per jaar, op het moment dat je een nestje fokt ben je fokker. Dus, als je lid bent van de Ned. Foxterrier Club, dien je je dan te houden aan de regels die zij heeft gemaakt voor het fokken.

Zijn er regels waaraan ik mij moet houden als ik een nestje wil fokken?

Jaren geleden heeft de N.F.C. in samenwerking met de fokkers regels opgesteld, waaraan de fokkers, die lid zijn van onze rasvereniging, zich dienen te houden. Al meer dan 20 jaar worden de foxterriers, voor er mee gefokt wordt, onderzocht op de erfelijke afwijking Patella Luxatie. Daarbij is de knieschijf van zijn plaats te drukken of schiet bij het lopen zelfs spontaan van zijn plaats. Al jaren worden de fokdieren eerst op een show gekeurd door een voor het ras erkende keurmeester om te beoordelen of ze voldoende goede raskenmerken hebben. Al jarenlang zijn er regels die aangeven hoe vaak een fokteefje een nestje mag hebben en tot welke leeftijd. Al deze regels zijn in het belang van een gezond foxterrierras. Ze zijn vastgelegd in het Fokreglement, dat is goedgekeurd door fokkers en leden. U kunt dit fokreglement downloaden of opvragen bij het secretariaat. Er staan alle regels in waaraan u zich dient te houden.Wat zijn de belangrijkste regels waaraan ik mij moet houden bij een eerste nestje?

Algemeen advies:

Vóór de dekking

Bij de dekking

Na de dekking

Na de geboorte

Als de puppies verkocht zijn

Het lijkt heel wat, deze regels. Toch zijn het eenvoudige regels. Het enige dat echt even moeite kost is het PL onderzoek en het bezoeken van de clubmatch/tentoonstelling voor de minimale kwalificatie Zeer Goed. Maar beide zaken gebeuren altijd tijdens gezellige clubactiviteiten waar u nog meer foxterriervrienden ontmoet.

 

Wij zijn ons ervan bewust dat deze regels er zijn om te waken over de gezondheid en kwaliteit, in de ruimste zin van het woord, van ons ras.

Alle bescheiden die u verplicht bent op te sturen als u een nestje fokt stuurt u naar:

Mevrouw M. Sprangh

Die Egge 2

8091 NR  Wezep

Terug naar de vorige pagina