X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Wanneer begint de bevalling?

Een foxterrier werpt omstreeks de 63ste dag. Het kan ook eerder, vanaf de 58ste dag als er b.v. een groot nest is of heel veel vruchtwater. Het kan ook later tot de 70ste dag als er b.v. maar een pup in zit. Waarschuw na de 63ste dag de dierenarts.

Als de bevalling aanstaande is vertoont de teef gedragsveranderingen. Ook dit is bij iedere teef anders. Zo kan ze urenlang staan shaken en trillen (ontsluitingsweeën), onrustig zijn, niet meer gaan liggen, om de haverklap naar buiten willen, niet meer willen eten. De zekerste aanwijzing voor een ophandenzijnde bevalling is een sterke temperatuurdaling. Dan vindt de geboorte binnen 24 uur plaats.


 

Terug naar de vorige pagina

 
Wisseling keurmeester KCM

Niet mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, maar de heer Hans van den Berg zal op 29 november 2020 de Foxterriers keuren tijdens onze KCM. De heer Van den Berg is een ervaren en internationaal keurmeester. Reden voor deze wisseling is dat, de eerder uitgenodigde keurmeester, mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, afgelopen weekend ook Foxterriers tijdens de Honden Tentoonstelling Maastricht heeft gekeurd. Vanwege het korte tijdbestek tussen de HTM en onze KCM heeft, in overleg met mevrouw Timmermans, de organisatie ervoor gekozen een andere keurmeester te benaderen. Het bestuur van de N.F.C. is blij dat de heer Van den Berg positief op de uitnodiging heeft gereageerd en hoopt dat veel inschrijvingen volgen. Uw Foxterrier inschrijven voor de KCM kan tot 22 november a.s. via het digitale inschrijfformulier op onze website

Lezing "You are the judge"

Op interactieve wijze laat Hildeward Hoenderken je door de ogen van de keurmeester je naar de Foxterrier kijken. Dus altijd al willen weten waar de keurmeester tijdens een dogshow bij een Foxterrier op let? Dan mag je deze interactieve bijeenkomst niet missen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor fokkers en belangstellenden. Vanwege COVID-19 volgen verdere details over dit evenement op een later moment.