X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Mijn puppies krijgen de spenen niet te pakken

Het is belangrijk dat de pups regelmatig goed aanliggen en drinken. De eerste dagen moet je daar op letten. Foxterriers zitten erg strak in hun vel. De melkpakketjes staan strak en het kan zijn dat de puppies de spenen niet goed te pakken krijgen. Dan moet je een beetje helpen.

Masseer met een hand de speen soepel en stuw de melk zodat er een druppeltje uit komt. Houd dan de speen platgedrukt en schuif met je andere hand het bekje van de pup zover mogelijk over de platgedrukte speen. Je kunt ook de spenen er door de sterkste pup uit laten zuigen en dan de sterke pup eraf pakken en een kleine er aan leggen.

Als het nest eenmaal goed op gang komt, gaat het meestal verder fantastisch en ben je niet meer bij je kist weg te slaan.

Terug naar de vorige pagina

 
Wisseling keurmeester KCM

Niet mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, maar de heer Hans van den Berg zal op 29 november 2020 de Foxterriers keuren tijdens onze KCM. De heer Van den Berg is een ervaren en internationaal keurmeester. Reden voor deze wisseling is dat, de eerder uitgenodigde keurmeester, mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, afgelopen weekend ook Foxterriers tijdens de Honden Tentoonstelling Maastricht heeft gekeurd. Vanwege het korte tijdbestek tussen de HTM en onze KCM heeft, in overleg met mevrouw Timmermans, de organisatie ervoor gekozen een andere keurmeester te benaderen. Het bestuur van de N.F.C. is blij dat de heer Van den Berg positief op de uitnodiging heeft gereageerd en hoopt dat veel inschrijvingen volgen. Uw Foxterrier inschrijven voor de KCM kan tot 22 november a.s. via het digitale inschrijfformulier op onze website

Lezing "You are the judge"

Op interactieve wijze laat Hildeward Hoenderken je door de ogen van de keurmeester je naar de Foxterrier kijken. Dus altijd al willen weten waar de keurmeester tijdens een dogshow bij een Foxterrier op let? Dan mag je deze interactieve bijeenkomst niet missen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor fokkers en belangstellenden. Vanwege COVID-19 volgen verdere details over dit evenement op een later moment.