X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Wat is een werpkist?

Het woord zegt het al: een werpkist is een kist, waarin de teef haar jongen kan werpen. Het moet een plek zijn, waar de teef op de eerste plaats graag in vertoeft. Ze moet er zich geborgen in voelen, veilig en lekker warm. Zet hem daarom lang van tevoren klaar en gebruik hem als mand, zodat ze er ook echt aan gewend is en er graag in gaat.

De kist moet groot genoeg zijn dat ze er met haar overvolle dikke buik aangenaam uitgestrekt in kan liggen. Ze moet er tijdens de beval-ling in kunnen ronddraaien en kunnen schrapen met haar poten. Ze moet er languit in kunnen liggen en er moet plek zijn om de pups die al geboren zijn even aan de kant te leggen als er een moeilijke volgende komt waar je bij moet assisteren. Eén kant van de kist moet behoorlijk verlaagd zijn, zodat ze er met haar dikke buik gemakkelijk in en uit kan, maar tevens moet die verlaagde kant gesloten kunnen worden als de - wat ouder geworden - pups gaan rondscharrelen en eruit dreigen te vallen.


 

Terug naar de vorige pagina

 
Wisseling keurmeester KCM

Niet mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, maar de heer Hans van den Berg zal op 29 november 2020 de Foxterriers keuren tijdens onze KCM. De heer Van den Berg is een ervaren en internationaal keurmeester. Reden voor deze wisseling is dat, de eerder uitgenodigde keurmeester, mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, afgelopen weekend ook Foxterriers tijdens de Honden Tentoonstelling Maastricht heeft gekeurd. Vanwege het korte tijdbestek tussen de HTM en onze KCM heeft, in overleg met mevrouw Timmermans, de organisatie ervoor gekozen een andere keurmeester te benaderen. Het bestuur van de N.F.C. is blij dat de heer Van den Berg positief op de uitnodiging heeft gereageerd en hoopt dat veel inschrijvingen volgen. Uw Foxterrier inschrijven voor de KCM kan tot 22 november a.s. via het digitale inschrijfformulier op onze website

Lezing "You are the judge"

Op interactieve wijze laat Hildeward Hoenderken je door de ogen van de keurmeester je naar de Foxterrier kijken. Dus altijd al willen weten waar de keurmeester tijdens een dogshow bij een Foxterrier op let? Dan mag je deze interactieve bijeenkomst niet missen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor fokkers en belangstellenden. Vanwege COVID-19 volgen verdere details over dit evenement op een later moment.