X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

De werpkist als opfok-kist

Na de geboorte is een werpkist wel ideaal. Je kunt de kist op de goede temperatuur houden voor de pups, de teef heeft er een beschermd holletje en als de pups opgroeien kunnen ze er goed in rondscharrelen zonder eruit te vallen of tussen je huisraad verzeild te raken.

Als ze wat groter worden beschouwen ze de kist ook als een vertrouwde mand, waar ze bij onraad in kunnen wegvluchten, waar ze boven op elkaar lekker en veilig kunnen slapen en waar ze rechtop staand tegen de wand samen lekker hard kunnen schreeuwen als ze honger hebben of uitgeslapen zijn.

Je kunt tegen de tijd dat ze gaan lopen, ronddollen en stoeien van lage rekjes een rennetje aan de kist maken, zodat ze ruimte krijgen om zich verder te ontwikkelen en jij hun plasjes en hoopjes toch niet door je hele keuken of kamer vindt.

Er zijn mensen die volstaan met een gewone grote mand. Je moet dan wel iets bedenken om de pups op temperatuur te houden. Daarvoor bestaan allerlei elektrische warmhoudmatjes of -platen met thermostaat of je maakt of zoekt een standaard waaraan je een warmtelamp boven de mand kunt bevestigen. Met wat fantasie en handigheid zijn er wel wat mogelijkheden. Je kunt naar eigen behoefte en beurs een plek voor je teefje en pups inrichten.
 

Terug naar de vorige pagina