X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Het hondenpaspoort

Per 3 juli 2004 geldt er een nieuwe EU-verordening over het reizen met honden, katten en fretten. Vanaf deze datum gelden binnen de EU de volgende algemene regels:

Het EU-paspoort

Het nieuwe paspoort vervangt vanaf 3 juli 2004 alle in Nederland reeds bestaande reisdocumenten die gebruikt worden voor het vervoer van dieren naar het buitenland. Kortom, gaat u na 3 juli 2004 op vakantie of voor langere tijd naar het buitenland, dan moet u in het bezit zijn van dit nieuwe Europese dierenpaspoort.

Het paspoort bestaat uit twee delen. Het voorste gedeelte is het officiële en gestandaardiseerde reisgedeelte en het tweede gedeelte is voor het bijhouden van de gezondheidsdcontroles en de overige vaccinaties.

Als u een nieuw paspoort ontvangt, hoeft het oude paspoort niet ingeleverd te worden. De nog geldige vaccinaties kunnen schriftelijk worden overgezet in het nieuwe paspoort. Het is verstandig om het oude vaccinatieboekje te bewaren.

Rabies

Als u wilt reizen met uw hond, kat of fret, dan moet uw dier gevaccineerd zijn tegen rabiës. Rabiës oftewel hondsdolheid is een virusziekte die levensgevaarlijk is voor alle warmbloedige dieren inclusief de mens. De ziekte komt in het wild voor bij vossen en vleermuizen.

Identificatie

Een identificatie van uw dier is verplicht als u gaat reizen. Dit kan door middel van een microchip of een tatoeage (dit is de komende acht jaar nog toegestaan). Het nummer van de microchip of de tatoeage zal ook in het paspoort komen te staan.

Voor sommige landen, zoals Engeland, Zweden en Ierland gelden naast bovengenoemde zaken nog een aantal aanvullende eisen. Wanneer u op reis gaat naar een land buiten de EU moet u vóór de reis een bloedtest laten doen. Zie voor meer gedetailleerde informatie elders op onze site onder het kopje “uw huisdier mee naar het buitenland”.

Terug naar de vorige pagina