X Sluit venster

Speciaal voor leden

Leden van de Nederlandse Foxterrier Club hebben toegang tot extra informatie.
Om deze te bereiken dient u hieronder in te loggen.

FOTO´S
LEDEN
  
Menu | Nederlandse foxterrierclub

Informatie Zweetspoorproef

Afgelast: Op zondag 1 november 2020 organiseren wij voor de eerste keer een zweetspoorproef F.

LET OP: AFGELAST

 

Deze proef is 500 meter lang, 20 tot 24 uur oud en loopt lichtgebogen en slingerend door het terrein. Om dit spoor uit te leggen wordt per 100 meter 25 ml zweet (= bloed) gebruikt. In het spoor moeten twee rechthoekige haken, een wondbed en drie verwijspunten voorkomen. Voorjagers mogen tijdens het werk aangetroffen zweet, wondbedden en andere aanknopingspunten die hen voor een eventueel teruggrijpen belangrijk lijken, markeren. Deze proef wordt gehouden in Echt (Limburg) en is uitgeschreven voor alle terrriers. Om aan deze proef te mogen deelnemen moet de hond de aantekening schotvast (Sv) hebben.

Ter informatie: de Nederlandse Fauve de Bretagne Club organiseert op 6 september 2020 in Weert een schot- en watertest. U kunt dit vinden op https://orweja.nl/veldwedstrijden/

Voor verdere uitleg verwijzen wij naar het Algemeen Veldwedstrijd Reglement Supplement voor dashonden, zweethonden en terriers (vanaf bladzijde 31): https://orweja.nl/.../.../2012/-0/AVRSU3-D-LTD-augustus-2016.pdf 

Inschrijven kan door middel van het invullen van het inschrijfformulier, te vinden op https://orweja.nl/login. Als je nog geen account hebt, dan moet je je eerst bij Orweja registreren.

Daarnaast heb je ook een Orweja-werkboekje nodig. Het boekje is te verkrijgen door EUR 10 over te maken op rekeningnummer NL26ABNA0435597507 op naam van Commissie Jachthonden. Vergeet vooral niet je adres bij de overschrijving te vermelden! Het werkboekje wordt dan zo spoedig mogelijk toegezonden.

Het inschrijfgeld voor de Zweetspoorproef F bedraagt EUR 55 per hond (exclusief werkboekje). Er is plaats voor maximaal 6 honden.

Heb je nog vragen, stel die aan Linda Post via bestuurslid2@nederlandsefoxterrierclub.nl

 

 

 
Wisseling keurmeester KCM

Niet mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, maar de heer Hans van den Berg zal op 29 november 2020 de Foxterriers keuren tijdens onze KCM. De heer Van den Berg is een ervaren en internationaal keurmeester. Reden voor deze wisseling is dat, de eerder uitgenodigde keurmeester, mevrouw Nadija Timmermans-Kadenko, afgelopen weekend ook Foxterriers tijdens de Honden Tentoonstelling Maastricht heeft gekeurd. Vanwege het korte tijdbestek tussen de HTM en onze KCM heeft, in overleg met mevrouw Timmermans, de organisatie ervoor gekozen een andere keurmeester te benaderen. Het bestuur van de N.F.C. is blij dat de heer Van den Berg positief op de uitnodiging heeft gereageerd en hoopt dat veel inschrijvingen volgen. Uw Foxterrier inschrijven voor de KCM kan tot 22 november a.s. via het digitale inschrijfformulier op onze website

Lezing "You are the judge"

Op interactieve wijze laat Hildeward Hoenderken je door de ogen van de keurmeester je naar de Foxterrier kijken. Dus altijd al willen weten waar de keurmeester tijdens een dogshow bij een Foxterrier op let? Dan mag je deze interactieve bijeenkomst niet missen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor fokkers en belangstellenden. Vanwege COVID-19 volgen verdere details over dit evenement op een later moment.